Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

12.1. Ножове.com има право да събира и използва информация относно ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, населено място, както и всяка друга информация, която ПОТРЕБИТЕЛЯТ доброволно въвежда, използва или предоставя при ползване на Услугите. С оглед избягване на всякакво съмнение, Потребителското съдържание, включително каченото (uploaded) в потребителския профил изображение и друга предоставена от ПОТРЕБИТЕЛЯ и отбелязана като публично достъпна съгласно т. 12.2. информация, не се разглежда като лични данни и поради това не е предмет на защитата, предоставяна относно личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ съгласно настоящите Общи условия.

12.2. Всеки регистриран ПОТРЕБИТЕЛ чрез своите потребителско име и парола има право на достъп до своя потребителски профил, където може да поправя и актуализира своите лични данни, съхранявани от Ножове.com . Когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ публикува коментари на Уебсайтовете, потребителското му име, посочените от него населено място и държава и каченото (uploaded) в потребителския му профил изображение са достъпни за всички останали ПОТРЕБИТЕЛИ. Също така, за всички останали ПОТРЕБИТЕЛИ, посетили потребителския профил на ПОТРЕБИТЕЛЯ, е достъпна предоставената от него и отбелязана като публично достъпна информация като потребителско име, изображение, населено място, възраст, дата на регистрация, дата на последно влизане, предоставено описание и други предоставени от ПОТРЕБИТЕЛЯ данни. Със съгласието си с настоящите Общи условия ПОТРЕБИТЕЛЯТ дава и своето изрично съгласие посочените данни да бъдат достъпни за всички ПОТРЕБИТЕЛИ на Уебсайтовете.

12.3. Биком дизайн ЕООД полага дължимата грижа за събирането, обработването и съхраняването на личните данни на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за защита на личните данни. 

12.4. ХІІ. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

12.1. . Ножове.com  има право да събира и използва информация относно ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, населено място, както и всяка друга информация, която ПОТРЕБИТЕЛЯТ доброволно въвежда, използва или предоставя при ползване на Услугите. С оглед избягване на всякакво съмнение, Потребителското съдържание, включително каченото (uploaded) в потребителския профил изображение и друга предоставена от ПОТРЕБИТЕЛЯ и отбелязана като публично достъпна съгласно т. 12.2. информация, не се разглежда като лични данни и поради това не е предмет на защитата, предоставяна относно личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ съгласно настоящите Общи условия.

12.2. Всеки регистриран ПОТРЕБИТЕЛ чрез своите потребителско име и парола има право на достъп до своя потребителски профил, където може да поправя и актуализира своите лични данни, съхранявани от Нет Инфо. Когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ публикува коментари на Уебсайтовете, потребителското му име, посочените от него населено място и държава и каченото (uploaded) в потребителския му профил изображение са достъпни за всички останали ПОТРЕБИТЕЛИ. Също така, за всички останали ПОТРЕБИТЕЛИ, посетили потребителския профил на ПОТРЕБИТЕЛЯ, е достъпна предоставената от него и отбелязана като публично достъпна информация като потребителско име, изображение, населено място, възраст, дата на регистрация, дата на последно влизане, предоставено описание и други предоставени от ПОТРЕБИТЕЛЯ данни. Със съгласието си с настоящите Общи условия ПОТРЕБИТЕЛЯТ дава и своето изрично съгласие посочените данни да бъдат достъпни за всички ПОТРЕБИТЕЛИ на Уебсайтовете.

12.3. . Ножове.com полага дължимата грижа за събирането, обработването и съхраняването на личните данни на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за защита на личните данни. 

12.4. . Ножове.com  полага дължимата грижа и отговаря за защита на информацията за ПОТРЕБИТЕЛЯ, станала му известна по повод на предоставяне на Услугите, предмет на тези Общи условия, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или Злоумишлени действия на трети лица, както и в случаите, при които ПОТРЕБИТЕЛЯТ сам е направил достъпна тази информация за трети лица.

12.5. В регистрационната форма, попълвана от ПОТРЕБИТЕЛЯ при сключване на договора, . Ножове.com  ясно обозначава задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставяне. С изразяване на съгласие с настоящите Общи условия ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред.

12.6. Ножове.com  събира и използва информацията по т. 12.1 за целите, предвидени в настоящите Общи условия, както и за предлагане на нови услуги на ПОТРЕБИТЕЛЯ, предлагане на оферирани от други лица стоки и/или услуги, за промоции, организиране на томболи, запитвания, за статистически и всякакви други цели, като с регистрирането си за ползване на Услугите, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да получава търговски съобщения, изпращани от . Ножове.com . Описаните цели, за които може да се използва информацията, не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за . Ножове.com .

12.7. С приемането на настоящите Общи условия, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, като изпрати писмено съобщение до . Ножове.com  на посочените адрес или e-mail за контакти. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да бъде уведомен преди личните му данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг като му бъде предоставена възможност да възрази срещу такова разкриване или използване.

12.8. . Ножове.com  се задължава да не редактира или разкрива никаква лична информация за ПОТРЕБИТЕЛЯ или за ползването от него на Услугите и да не предоставя събраната информация на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:

а) това е предвидено в настоящите Общи условия или ПОТРЕБИТЕЛЯТ е дал изричното си съгласие при регистрацията или в по-късен момент;

б) това е необходимо за изпълнение на нормативно установено задължение на Ножове.com ;

в) информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури;

г) информацията относно личните данни се предоставя на служители или подизпълнители на Ножове.com  за дейности по администриране на същия и ползването на Услугите;

д) други посочени в закона случаи.

12.9. Ножове.com  си запазва правото да използва IP адресите на ПOТРЕБИТЕЛИТЕ за разкриване на идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да спазят настоящите условия.

12.10. При използване на Уебсайтовете, Ножове.com  има правото автоматично да запазва определена информация, която компютър или друго крайно устройство на ПОТРЕБИТЕЛЯ изпраща към Сървър на . Ножове.com  във връзка с активността на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Информацията се съхранява в лог-файлове на Сървъри на Ножове.com  и може да включва IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ, дата и час, в който е посетена конкретна страница от някой от Уебсайтовете, времето прекарано на нея и др. В допълнение, Ножове.com  съхранява IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ, както и всяка друга информация, необходима за идентифициране на ПОТРЕБИТЕЛЯ и възпроизвеждане на електронното му изявление по т. 3.3. или т. 3.5. за приемане на Общите условия, в случай на възникване на правен спор.

12.11. Ножове.com има право (но не и задължение) да инсталира върху компютър или друго крайно устройство на ПОТРЕБИТЕЛЯ кукита (cookies) – малки текстови файлове, които се запазват от Интернет страница чрез Интернет Сървър върху твърдия диск на ПОТРЕБИТЕЛЯ и дават възможност за възстановяване на информация за ПОТРЕБИТЕЛЯ, като го идентифицират, както и за проследяване на действията му. Кукита могат да бъдат инсталирани и от трети лица с цел рекламиране на стоки и услуги, които представляват интерес за ПОТРЕБИТЕЛЯ по време на неговото посещение на Уебсайтовете и други посещавани от него уебсайтове. В случаите, в които кукита се инсталират от Google Inc. при предоставяне на услугата AdSense допълнителна информация за тази възможност, както и за правото на ПОТРЕБИТЕЛЯ да откаже предоставянето на информация на Google Inc., може да бъде намерена https://www.google.com/settings/u/0/ads?hl=en&sig=ACi0TChD9zyuqlM4uE5jjBRMHYi-2mL-g7QvIllFhHfTkE5QEKB2n0GhJulilvISVzMBWOavs5LFx0BQqPjzJrOLG3HohzWsPGaqfqMHbu6201RYY1y_3nZaDxoFasG36SypZpo2YH2PhCvO_g7vIQj6QEAGiakdq-FXN819rh7vqvTTxwDbgqs

https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en&sig=ACi0TChUJCGSl28lai0rJkUe-Ay5fReEVI1qRN-GT0yjSibv5ldzJ9oo50FqOk_acj8Rfx2w--0CFHMApQFgpV_6c3AfEXwLPLSgotBSkzGdNmQ9Vzqrm3I